Skip to main content

Ilusi Optik (18)- Ini Ilusi Optik Paling Seksi!





Dah lama rasanya tak buat entri pasal ilusi optik...so hari apa kata korang tengok 3 keping gambar di bawah. Honestly and frankly, apa yang korang nampak dalam gambar-gambar di bawah ni?





Kalau otak korang cukup kuning, mungkin korang akan nampak benda *tut...*. Sebenarnya gambar 1st tu adalah gambar close-up buah apple dan buah pear. Gambar 2nd and 3rd pulak adalah gambar close-up telur ayam..hehe. Inilah keseronokan bermain dengan ilusi optik!


source: http://art365.info


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.