Skip to main content

Handset Triple Display Pertama di Dunia

Seorang designer, Kristian Ulrich Larsen memperkenalkan telefon bimbit lipat (flip phone) yang mempunyai tiga skrin pertama di dunia. Apa yang lebih menarik lagi, ketiga-tiga skrin ini adalah skrin sesentuh (touch screen) yang menggunakan teknologi skrin AMOLED dan dikuasakan oleh sistem operasi Android.


Dengan memiliki 3 skrin sekaligus, mungkin ada antara anda yang menganggap telefon ini adalah terlalu besar untuk dimuatkan ke dalam poket anda. Namun sebenarnya saiz telefon ini adalah sama sahaja dengan kebanyakan telefon pintar yang berada di pasaran. Gambar di bawah ini menunjukkan saiz dan ketebalan telefon ini kelihatan sama seperti saiz standard telefon lain.


Telefon ini boleh dilipat dalam pelbagai bentuk; antaranya bentuk piramid, bentuk telefon bimbit biasa, malahan boleh dilipat seperti buku kecil. Setiap skrin adalah skrin Super Amoled dengan menggunakan kaca  Gorilla Glass bersama dengan perincian logam disekeliling badan telefon bimbit ini.


 Bentuk yang unik ini dikatakan akan mengukuhkan lagi cengkaman tangan anda semasa memegang telefon bimbit.

 
 


Dan yang bestnya, ia menggunakan sistem operasi Android...


Untuk maklumat selanjutnya, anda boleh tonton klip video demo yang menakjubkan di bawah ini:
source: http://thetechjournal.com

Comments

 1. thantekkkkkkkkkkkkkk.....cangih

  ReplyDelete
 2. canggih.....

  ReplyDelete
 3. someone copy ur entry w/o permission in another blog i guess...here's the link:

  http://itsmesaiful.blogspot.com/2011/08/handphone-3-screen-pertama-didunia.html

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.