Thursday, April 14, 2011

Video Presiden Republik Czech Kantoi Curi Pen
Hahaha...nak tergelak kot tengok video di bawah ni. Boleh nampak betapa hepi nya presiden republik Czech ni tersenyum setelah dapat 'curi' pen yang dia suka. Alahai...perangai lebih kurang en Billy je bila dapat benda free..hehhe.


Paling memalukan bila benda ni da heboh satu dunia. Agensi berita dunia, Reuters pun da keluarkan berita pasal benda ni. Memalukan.

Ini berita daripada Reuters:

Media Czech menegur Presiden Vaclav Klaus selepas penyebaran video di Internet yang menunjukkan dia memasukkan sebatang pen rasmi ke dalam poket secara perlahan-lahan ketika mengunjungi Chile dan disifatkan penonton sebagai mencuri.

Video yang berjudul 'Presiden Republik Czech mencuri sebatang pen' menunjukkan Klaus mengagumi pen itu ketika di sebuah sidang akhbar bersama Presiden Chile, Sebastian Pinera, dan memegangnya di bawah meja lalu memasukkannya ke dalam poket.


Video tersebut ditonton lebih 100,000 orang dalam tempoh dua hari dan menggemparkan media dengan berita di televisyen menayangkan video itu berulang kali dan akhbar melaporkannya di muka depan.

Jurucakap presiden, Radim Ochvat berkata Klaus mempunyai hak untuk mengambil pen tersebut kerana pen dan buku nota sentiasa diberikan kepada presiden dan delegasi yang mengunjungi tempat mereka tetapi pengguna Internet tetap mahu melabelkan presiden sebagai pencuri.


Hehhe...macam-macam!


Entri-Entri Berkaitan.....

3 comments:

  1. hahahahha.. lawaklah....

    |CIK TIKAH|

    ReplyDelete
  2. haha .pen pon nk curi ke .da la presiden plak tuh .aiyoo .

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails