Skip to main content

Video Presiden Republik Czech Kantoi Curi Pen
Hahaha...nak tergelak kot tengok video di bawah ni. Boleh nampak betapa hepi nya presiden republik Czech ni tersenyum setelah dapat 'curi' pen yang dia suka. Alahai...perangai lebih kurang en Billy je bila dapat benda free..hehhe.


Paling memalukan bila benda ni da heboh satu dunia. Agensi berita dunia, Reuters pun da keluarkan berita pasal benda ni. Memalukan.

Ini berita daripada Reuters:

Media Czech menegur Presiden Vaclav Klaus selepas penyebaran video di Internet yang menunjukkan dia memasukkan sebatang pen rasmi ke dalam poket secara perlahan-lahan ketika mengunjungi Chile dan disifatkan penonton sebagai mencuri.

Video yang berjudul 'Presiden Republik Czech mencuri sebatang pen' menunjukkan Klaus mengagumi pen itu ketika di sebuah sidang akhbar bersama Presiden Chile, Sebastian Pinera, dan memegangnya di bawah meja lalu memasukkannya ke dalam poket.


Video tersebut ditonton lebih 100,000 orang dalam tempoh dua hari dan menggemparkan media dengan berita di televisyen menayangkan video itu berulang kali dan akhbar melaporkannya di muka depan.

Jurucakap presiden, Radim Ochvat berkata Klaus mempunyai hak untuk mengambil pen tersebut kerana pen dan buku nota sentiasa diberikan kepada presiden dan delegasi yang mengunjungi tempat mereka tetapi pengguna Internet tetap mahu melabelkan presiden sebagai pencuri.


Hehhe...macam-macam!

Comments

  1. hahahahha.. lawaklah....

    |CIK TIKAH|

    ReplyDelete
  2. haha .pen pon nk curi ke .da la presiden plak tuh .aiyoo .

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.