Monday, March 7, 2011

Sleep Box (Kotak Tidur) di Lapangan Terbang Dubai




Cool kan kalau benda ni ada dekat Malaysia?




Info Ringkas:
  • Terdapat kira-kira 50-70 'Sleep Boxes' dipasang di Lapangan Terbang Antarabangsa Dubai, UAE sebagai memenuhi keperluan pengguna yang menunggu penerbangan atau perjalanan kereta api.
  •  Konsep penginapan seperti ini bukanlah baru kerana di Jepun sudah ada perkhidmatan 'Capsule Hotel' (klik untuk baca) yang sama fungsinya. 
  • Berkeluasan 2m x 1.4m x 2.3m, ianya adalah lebih besar dan lebih selesa daripada apa yang ditawarkan oleh Capsule Hotel.
  • Antara perkhidmatan yang ditawarkan oleh Sleep Box adalah katil, penyaman udara, alarm, LCD TV, Wifi, ruang untuk laptop, soket elektrik dan ruang simpanan barang. 
  •  Tandas tidak disediakan. (Kena guna tandas awam airport) 
  • Perkhidmatan ini dicaj berdasarkan jumlah masa yang anda gunakan (15 minit/30 minit/sejam atau sebanyak mana masa yang anda inginkan)

 Lagi gambar-gambar menarik:

 
 
 


sumber: http://www.chillnite.com, http://www.uoom.com

Entri-Entri Berkaitan.....

8 comments:

  1. ak bli byk2..setting baek kat blkg bilik kuliah..
    nice2!!

    ReplyDelete
  2. sangat menarik....!!
    bile lah nak mencube nya ni,,,hehe...selmat malam,,

    ReplyDelete
  3. Tidur Box di Dubai Bandara terlihat sangat keren dan berbeda. Great posting dan konten informatif.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails