Skip to main content

Kereta Rolls-Royce Paling Jimat Minyak Berharga RM4.9juta
Khusus untuk golongan kaya, Rolls-Royce memperkenalkan limosin paling mewah menggunakan kuasa elektrik. Model berkenaan yang diberi nama Phantom EX102 dipamerkan buat kali pertama di Pertunjukan Motor Geneva.


Info Ringkas: 
 • Rolls Royce Phantom berwarna hijau berkilat itu tidak mengeluarkan sebarang asap dan hanya menggunakan minyak sebanyak 10 sen untuk perjalanan sejauh 1.6 kilometer, berbanding RM2 bagi Phantom biasa.
 • Limosin berkenaan juga menjadi kereta penumpang yang mempunyai bateri kereta paling besar di dunia dan boleh mencapai kelajuan 96 kilometer sejam dalam masa lapan saat meskipun kelajuan maksimumnya ialah 200 kilometer sejam.
 • Kelajuan maksimum model Phantom biasa ialah 245 kilometer sejam. Bateri Phantom EX102 mempunyai jangka hayat tiga tahun jika digunakan dan dicas semula setiap hari.


Orang ramai boleh menikmati penjimatan itu hanya jika mereka mampu membeli kereta berkenaan yang harganya hampir RM4.9 juta :p


Comments

 1. aku dah tempah 3 biji. satu tuk kegunaan anak bini, satu lagi untuk parent n satu yg last tuk keluarga mertua.

  ReplyDelete
 2. @bksempoi ewah, byk duit kau eh BK..kira2 15 juta tu..

  ReplyDelete
 3. Bugatti pun ada tempah gak, tp tersangkut kat North Port sbb masalah duty import... haaachummmm!!!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.