Skip to main content

Pertandingan Ratu Cantik 'Miss Arab World'

Wanita-wanita Arab ni sebenarnya banyak yang cantik-cantik. Cuma kecantikan mereka 'disembunyikan' kerana faktor budaya dan agama.

Gambar-gambar di bawah ini memperlihatkan para wanita Arab bertanding pada pertandingan ratu cantik "Miss Arab World"  di Kaherah, Mesir pada tahun 2009. Pertandingan ini bukanlah seperti pertandingan ratu cantik lain yang memerlukan para peserta berbikini, membuat pembedahan plastik atau berpakaian seksi. Ia satu pertandingan ratu cantik yang bersifat 'sopan' dan lebih mementingkan kebijaksanaan.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

sumber: http://artsyspot.com

Comments

 1. errrr...bese2 je yg menang ni kn...betul2 pilih ikut kegeniusan kut...hehe :)

  ReplyDelete
 2. tak cantik mana pun :p HEHHE

  ReplyDelete
 3. dari dedah abis.. baik pertandingkan kebijaksanaan..
  :)

  ReplyDelete
 4. tak adelah cntik mana org2 arab ni pun .. ;)

  ReplyDelete
 5. org gurl arab mmg cantik2 p0n...mate yg sangt2 cantik...suare yg sedap...

  ReplyDelete
 6. "yg mng tu xcntk cngt..bese2 jew..hehe..

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.