Skip to main content

Lelaki Terpendek vs. Wanita Dengan Kaki Terpanjang


He Pingqing berasal dari Mongolia (kawasan autonomi China), lelaki terpendek di dunia (2008-2010) berdiri di bawah Svetlana Pankratova dari Rusia, ratu dengan kaki terpanjang, ketika mereka bergambar di Trafalgar Square London pada 16 Sept. 2008

Lagi gambar-gambar menarik: 


 
 
 

Info Ringkas:
  • Pingqing, yang lahir dengan penyakit primordial dwarfism, memegang Guinness World Record sebagai lelaki terkecil di dunia dengan ukuran tinggi 74.61 cm ( 2 kaki dan 5.37 inci) dari tahun 2008 hingga 2010.
  • Pankratova pula memegang Guinness World Record untuk wanita dengan kaki terpanjang di dunia dengan ukuran 132 cm ( 4 kaki dan 4 inci).
  • He Pingqing meninggal dunia pada 15 Mac 2010 di Rome, Itali dan kini rekodnya diambil alih oleh seorang lelaki Nepal, Khagendra Thapa (lihat gambar di bawah) yang mempunyai ukuran badan 67.08 cm tinggi dan berat 6.5 kg. Dia kini berusia 19 tahun.
 Khagendra Thapa (tengah)

sumber: http://bored-night.com, http://news.bbc.co.uk, http://www.reuters.com

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.