Skip to main content

Labah-Labah Berwajah ManusiaIni baru betul-betul Spiderman!


Info Ringkas: 
  • Seekor labah-labah pelik yang memiliki tanda seperti wajah manusia pada belakang badannya telah ditemui di sebuah hutan simpan di United Kingdom baru-baru ini. 
  • Ia ditemui oleh Mark Singleton, seorang pekerja Persatuan Diraja Untuk Perlindungan Burung.
  • Spesis araknida berbulu ini adalah dari jenis labah-labah ketam lumut dan sangat jarang ditemui di mana hanya 41 daripada mereka telah berjaya dikesan di UK sejak 1890.
  • Labah-labah ini mendapatkan namanya kerana biasanya dijumpai pada batang pokok yang tertutup lumut dan tubuh adalah disamarkan menyerupai warna persekitarannya.
  • Nama latin bagi spesis ini adalah margaritatus Philodromus.
 
sumber: http://www.dailymail.co.uk, http://www.fadedtribune.com

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.