Skip to main content

Komputer Tablet Bakal Gantikan Notebook dan Netbook?Baru-baru ini Encik Billy ada terbaca satu artikel menarik di mana penulis artikel itu menjangkakan komputer tablet bakal mengambil alih peranan Notebook dan Netbook dalam tempoh 5 tahun saja  lagi...menarik bukan?

Bagi Encik Billy, perkara ini tidak mustahil berdasarkan persaingan daripada pengeluar-pengeluar utama dunia memperkenalkan variasi model komputer tablet masing-masing ke pasaran dunia pada tahun ini.  Fenomena ini yang sebenarnya bermula dengan kemunculan iPad oleh Apple pada tahun lalu, kini semakin meriah pada tahun 2011. 

Berikut, di bawah ini adalah model-model komputer tablet yang diperkenalkan oleh pelbagai pengeluar jenama terkemuka di Mobile World Congress (WMC) di Barcelona baru-baru ini. 

Samsung
 Samsung Galaxy Tab 10.1


 LG
 LG Optimus 3D Pad


 HTC
 HTC Flyer


 Motorola
 Motorola XOOM


 BlackBerry
 BlackBerry PlayBook


HP
 HP TouchPad


 Acer
 Acer Iconia Tab


 ZTE
 ZTE V9


 Huawei
Huawei IDEOS S7


Adakah 2011 tahun untuk komputer tablet?

sumber: gsmarena

Comments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.