Skip to main content

Kanak-Kanak Dirantai Seperti BinatangMelihat gambar-gambar di bawah, terdetik di hati; memang terdapat manusia di dunia ini yang berperangai seperti binatang, malah mereka lebih teruk lagi. Di mana hilangnya sifat kasih sayang sesama manusia?

 
 Bukan sahaja dirantai, malah disuruh juga mengemis

 

" Dan sesungguhnya Kami jadikan untuk (isi neraka jahannam) kebanyakannya daripada jin dan manusia, mereka mempunyai hati, tetapi tidak dipergunakannya untuk memahami (ayat-ayat Allah) dan mereka mempuyai mata (tetapi) tidak dipergunakannya untuk melihat (tanda-tanda kekuasaan Allah), dan mereka mempunyai telinga (tetapi) tidak dipergunakannya untuk mendengar (ayat-ayat Allah). Mereka itu bagaikan binatang ternakan, bahkan mereka lebih sesat lagi. Mereka itulah orang-orang yang lalai. " (Surah Al-'Araaf, ayat 179)


Comments

  1. Memang tak patut le macam tu. Ni gambar kat mana ni, nampak macam kat oversea.

    ReplyDelete
  2. jahat nye.... kat mane ek mende neh jadik...

    ReplyDelete
  3. nak pengsan rasa tengok gambar ni

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.