Skip to main content

[Gambar]- Lihatlah Kegembiraan Rakyat Mesir Ini Meraikan Penggulingan MubarakTiada kata yang mampu diucapkan bila melihat kegembiraan seluruh rakyat Mesir meraikan penggulingan Hosni Mubarak. Ada yang menangis, berpelukan, ketawa, bersorak-riang dan berpesta-semuanya menggambarkan betapa gembira dan bersyukurnya mereka di atas pengunduran Mubarak. Seolah-olah mereka baru saja  terlepas dari belenggu penindasan dan penjajahan yang sekian lama.

~Encik Billy juga turut bergembira untuk mereka~

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


source: http://www.buzzfeed.com, http://english.sina.com, http://www.allvoices.com, http://www.voanews.com

Comments

 1. alhamdulillah.. semua yang terbaik untuk mereka. doakanlah same2./.

  ReplyDelete
 2. dah mcm pesta muda mudi...masya allah

  ReplyDelete
 3. rase seronok lak tgk dieorg gembire!

  ReplyDelete
 4. @maria_m0hamadiah ya, sama2 lah berdoa jugak, bukan sj utk mereka di sana, malah juga buat umat islam di msia dan di seluruh dunia amnya

  ReplyDelete
 5. @Jaja Aliza pesta muda mudi oleh org2 muda di sana..pencetus revolusi ni sendiri di kalangan org2 muda

  ReplyDelete
 6. mm..sama tumpang gembira..
  moga revolusi mesir mnjadi pncetus kebangkitan negara arab lain disekitarnya...

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.