Skip to main content

Buku Terbesar dan Terberat di Dunia
Berukuran 6x3 meter,  seberat 600 kg


Info Ringkas:
  • Buku ini seberat 600kg, berukuran panjang 6 meter dan lebar 3 meter.
  • Ia dibuat oleh pemerintah daerah Chelyabinsk, Rusia (bermaksud kota yang membawa mereka selalu tersenyum) sebagai mengenang pahlawan Chelyabinsk yang terkorban dalam Perang Dunia ke-2.
  • Buku ini disebut sebagai Buku Pahlawan Raksasa.
  • Kitab Pahlawan Chelyabinsk ini berisi foto pahlawan-pahlawan yang dibunuh di sana, selama Perang Dunia ke-2, dan cerita tentang bagaimana mereka berjuang untuk kebebasan Ratu Rusia. 
 
 

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.