Skip to main content

Melawat Restoran Tertinggi di Dunia, the At.Mosphere di DubaiEncik Billy pernah sekali naik ke level 83 Menara Berkembar Petronas, pernah juga breakfast dan lunch di level 44 menara tu....perasaan dia...fuh! eksklusif gilee! Itu baru cerita di menara KLCC, bagaimana pula agaknya kalau satu hari nanti encik Billy dapat makan di restoren tertinggi di dunia, di the At.Mosphere? Restoren ini terletak di Menara Burj-Khalifa, menara tertinggi di dunia (lebih kurang 2 kali ganda ketinggian menara KLCC !!)

Jom kita usha apa yang ada dalam restoren ni...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Info Ringkas:
  • Restoren ini dibuka secara  rasminya pada 24 Januari 2011 yang lalu, menampilkan imej gaya hidup paling mewah menggunakan nama At.Mosphere. 
  • Restoren ini berada pada ketinggian 1350 kaki (452 meter) dari tanah di ketinggian tingkat 122 bangunan Burj Khalifa! Menara ini mempunyai ketinggian keseluruhan 828 meter. Bandingkan dengan ketinggian KLCC yang hanya 452 meter dengan 88 tingkat!
  • At.Mosphere kini mengatasi bangunan CN di Kanada yang pernah menjadi restoran tertinggi di dunia. 
  • Sekurang-kurangnya dua tingkat di bawah dek pemantau menara terbabit, yang menjadi restoran tertinggi di dunia boleh menempatkan lebih 210 tetamu dan mempunyai sebuah lobi ketibaan yang luas, satu tingkat restoran utama, bilik makan persendirian dan stesen mempamerkan masakan.  
  • Dengan dilengkapi dinding dan siling mahogany, kelengkapan perabot Adam Tihany serta tingkat ‘cafe au lait limestone’ serta dilengkapi permaidani buatan tangan, restoran terbabit mempunyai daya tarikan tersendiri.  
  • Pengunjung yang ingin menjamu selera di Restoren itu dikenakan bayaran masuk RM 83 (100 dirham) seorang. Caj bayaran masuk itu tidak termasuk caj untuk makanan dan minuman!

sumber: http://www.execdigital.com, http://www.allvoices.com

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.