Wednesday, January 26, 2011

[Gambar]- Seni Arca Pasir Yang Mengagumkan



Seni ukiran pasir merupakan antara salah satu hasil karya seni yang masih kurang popular jika dibandingkan dengan karya-karya seni yang lain. Mungkin bagi kebanyakan orang, aktiviti ini hanya dianggap sebagai aktiviti suka-suka jika pergi berkelah di tepi pantai seperti aktiviti membina istana pasir. 


Namun kini, ia telah menerima satu suntikan baru apabila kini ia dianggap sebagai salah satu karya seni yang mula mendapat pengiktirafan.  Malah di beberapa negara seperti di Eropah, China, Korea Selatan dan lain-lain, beberapa buah muzium yang menampilkan arca pasir ini telah didirikan.

Apa kata anda tengok gambar-gambar di bawah. Menarik, tertarik? Kalau ya, anda memang da bomb!!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

sumber:http://www.funzu.com

Entri-Entri Berkaitan.....

7 comments:

  1. wow..amazing.!!
    cantik n kreatif giler

    ReplyDelete
  2. wow..cnelah diorg wat ek? cantik der..

    ReplyDelete
  3. sgt cantik.. mmg kreatif..
    tringat plak time kecik2 masa men pasir dekat pantai.. tapi aku slalu men tanam2.. haha~

    ReplyDelete
  4. sgt kreatif...kalau kat malaysia buat camni sgt best kan...

    ReplyDelete
  5. keunikan bakat seni yg tak ternilai harganya... bertambah superb apabila dijadikan medium ke arah yg lebihpositif dan dinamik

    ReplyDelete
  6. sumpah, memang org yang buat ini, orang yang tangannya bear benar berseni.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails