Skip to main content

[Gambar]- Keseronokan Terapung di Laut Mati



Kalau ada kesempatan, ruang dan kemampuan, satu hari nanti Encik Billy teringin jugak nak melawat dan berenang di Laut Mati. Yelah, tengok gambar-gambar di bawah ni saja pun dah teruja, apatah lagi kalau pergi sendiri..ye tak?

Jom tengok gambar-gambar menarik di bawah...

Best kan sambil berenang ley baca paper?
Subhanallah...cantik!!
 Lagi gambar-gambar menarik:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


pictures: google search image

Comments

  1. bestnya tgk depa terapung !

    btw, jom join contest dedin !
    kalo nak tau lagi ?
    buka lah blog dedin
    hehe

    ReplyDelete
  2. @De'din i.Allah kalu ada ksempatan en. Billy akan join..

    ReplyDelete
  3. @De'din i.Allah kalu ada ksempatan en. Billy akan join..

    ReplyDelete
  4. tempat2 mereka byk benda menarik..tp kenapa dorang susah sgt nak mengakui kebesaran Allah swt..

    ReplyDelete
  5. ni kalau panas terik,mesti bau dorang cam pisang goreng~~

    ReplyDelete
  6. subhanallah...rahsia itu milik Allah... suatu ciptaanNya yg x mampu diungkap

    ReplyDelete
  7. subhanallah. klu tertelan tu agak2 deria rasa aku hilang brapa tahun? hahahah

    ReplyDelete
  8. @azreenashafiqah azmee ada 2 cara nk pegi Laut Mati,satu melalui Israel, dua melalui Jordan :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.

Keindahan 'Sungai BIRU' atau 'Blue Lagoon' di Alor Setar, Kedah

Lebih dikenali sebagai Sungai 'Ayaq Biru' dikalangan penduduk setempat, ratusan pengunjung dari pelbagai kawasan datang silih berganti untuk menyaksikan keindahan panorama itu yang dikatakan pertama kali berlaku.

[Gambar] Kemunculan Gunung Berapi Anak Krakatau Yang Muncul Dari Laut Sejak 1929

Seperti ditulis dari Geo Magz, Majalah Geologi milik Kementerian Energi dan Sumber Daya Mineral (ESDM), Gunung Anak Krakatau lahir ke permukaan laut pada 15 Januari 1929.