Monday, January 24, 2011

Bas Paling Mewah



Kalau korang tengok gambar kat bawah ni, mesti korang tak pecaya ini adalah gambar interior dalam sebuah bas, kan kan? Ya, Encik Billy sendiri pun pada mulanya ingatkan gambar ni sebuah gambar biasa dalam hotel mewah 5 bintang.....huhuu! 


So, macam biasalah, kalau nak tahu info ni dengan lebih lanjut, boleh jer baca kat bawah ni...

 
 
 
 
 
 
 

Info Ringkas:
  • Kenderaan ini sebenarnya bukanlah sebuah bas, ia adalah rumah bermotor atau 'motorhome' yang disebut sebagai Newell Coach. 
  • Ia dibina daripada chassis sebuah bas. Dilengkapi dengan 2 buah ruang tamu yang boleh diubah menjadi bilik tidur mengikut keperluan, juga dilengkapi dengan dua bilik air.
  •  Selain itu, ia turut dilengkapi dengan hiasan mengkagumkan seperti chandelier kristal, sinki emas, lantai marble, pemanas lantai, automatik blind, CD player dan TV plasma 42 inci.
  • Biasanya spesifikasi dan desain yang diperlukan ditentukan sendiri oleh pelanggan.
  • Newell Coach ini berkuasa elektrik. Kesemua gajet, aplikasi, air-cond dikuasakan daripada batteri bergenerator yang boleh dicas semula menggunakan soket 50A. 
  • Harga? Bergantung kepada spesifikasi ia boleh mencecah antara USD850,000 hingga USD2,000,000. 

Korang boleh jugak tengok slideshow kat bawah ni... 

video

sumber:http://www.newellcoach.com

Entri-Entri Berkaitan.....

10 comments:

  1. hehehehe..mmg best woo bus hotel camni..pnh tgk kat tv mcm jenis ade..hadooii nanges~

    ReplyDelete
  2. wah>>>
    kalu sani xpres wt mcm nie mau kaya dan kayap die...
    kos dh telan ribu riban nie...

    ReplyDelete
  3. @SizZLing SuZai owh, ni juga bukan hotel sebenanya adalah rumah bermotor..

    ReplyDelete
  4. @Cik Esah tiket bus sani xpres kan mmg da sedia mahal..ni kalu buat cmni lg mahal la..

    ReplyDelete
  5. wow harga sebijik dekat rm 6 juta tue..

    ReplyDelete
  6. benda ni seronoklah kalu nk bawak g becuti jalan jauh2 kan...

    ReplyDelete
  7. lau betul bas camtu kan best..baru selesa nak balik kg..ni x nk balik je kg sampai sakit urat2 kaki ngan bahu..huhuhuhu~

    ReplyDelete
  8. @n u r k i m a tp mesti le cas dia mahal kan..sanggup ke? en Billy kalu nk selesa skit naek bas,pilih yg seat 2+1 pn da cukup..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails