Monday, December 27, 2010

Piala AFF: Indonesia Juga Pernah Guna Laser Kepada Malaysia


Tahniah kepada team Malaysia atas kejayaan 3-0 malam ini. Kejayaan yang disulami dgn rasa tak puas hati penyokong Indonesia kerana dakwaan keeper Indonesia telah diganggu dengan cahaya laser dari penyokong Malaysia. Macam2 dakwaan dilemparkan; Malaysia maling! malon! curang! Macam2 lagilah.

Tapi macam mana pula dengan klip kat bawah ni?


Klip di atas menunjukkan perlawanan Piala AFF kumpulan A di mana Malaysia tewas 1-5 kepada Indonesia. Kalau diperhatikan betul-betul klip kat atas tue, mmg jelas nampak ada cahaya laser hijau dihalakan kepada keeper Malaysia.

Tak tahulah sama ada video di atas betol atau tak. Sebab penyokong Indonesia kata video di atas telah di edit. Iye ke mcm tu?

Apa-apa pun, semoga Malaysia menang piala AFF tahun ini!


Entri-Entri Berkaitan.....

8 comments:

  1. alasan je tu bro jgn layan...janji mlysia menang td

    ReplyDelete
  2. tulah pasal.time menang hr tu bkn main sombong.bila kalah hr ni, nk cari lasan pulak

    ReplyDelete
  3. Topic ni famous kat twitter skrg
    Guna alasan kalah sebab laser...
    pathetic...

    ReplyDelete
  4. hak3...x mungkin orang malaysia nk blas dndm kt indon kot..hak3...kita kn baik...hak3

    ReplyDelete
  5. yup topic ni mmg panas kt twitter
    bukan kt situ ja, forum2, akhbar2 dan blog depa juga heboh...habis maki malaysia
    padahal masa 3 gol tu, mn ada laser pn

    ReplyDelete
  6. siap ada yg private message ak kat fb,kata msia anjing lah ape lah,, ak pon pe lg,, nk reply,tp mls nk panjang2 cter,, ak report violation kat fb team je,.,

    ReplyDelete
  7. sponge: waa..mang tahap dasat diorg ni! salute tindakan tu bro..at least kita guna kebijaksanaan.bukan x tahu malu mcm diorg tu! pathetatic

    ReplyDelete
  8. Comment this entry http://syafiq-harddance94.blogspot.com/2010/12/piala-suzuki-final-cup-malaysia-vs.html .. X paksa ^_^

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails