Skip to main content

Ular Berkepala Lima

Ouh..kagum, sungguh kagum!. First time rasanya saya tengok ular berkepala lima. Sebelum ni paling banyak pun tengok ular berkepala dua sj. Jika betul ia berkepala lima, maka ia mesti mempunyai 5 mulut dan 10 biji mata!


Tapi tertanya-tanya juga; biar betul ada ular berkepala lima? Siapa boleh bagitau saya kalau2 gambar-gambar ular ni betul (ori) atau just fake. Sebab benda2 macam ni kadang-kadang boley je dibuat guna photoshop.


Anyone?


sumber gambar: anonymous (received by email)

Comments

  1. kalau gamba ni ori mesti ular ni bisanye ade 5kali ganda.
    hehhe

    ReplyDelete
  2. hahah...yelah.ada lima kepala boleh patuk.5 kali ganda bisalah

    ReplyDelete
  3. best tgk ular nie..but still photoshop la...dunia dah canggih

    ReplyDelete
  4. mira: so betullah gmabr ni ptotoshop ea?..sb kalu gamba betul mesti da lama heboh kan..

    ReplyDelete
  5. ni bukan ular betul la billy.. cuba tengok tengkuk die btul2.

    ReplyDelete
  6. Emirul: ye, cam dh agak da ni bukan gambar real!

    ReplyDelete
  7. hydra~ wahaha.
    gamba first nampak mcm real tp ssh nk cakap sbb kecik.
    gamba second = fake gler.

    ReplyDelete
  8. ni anak orochi r...sbb tu ade 5 kpl je...bkn 8...

    ReplyDelete
  9. http://www.facebook.com/pages/Bard-ZF/120140348040274


    Pendapat Bard,gamba 2nd kompom2 la fake..terang2 sgt la fake nye

    gamba yg 1st (atas) lak..gamba ori tp ular dlm parit FAKE..!!

    sebabnyeee,kalo betul la tu ular hidup yg ade kepala lebih dr 1,dah tentu air tmpt die duk 2 ade kocakan..atlest alun air la...
    nape perlu alun atau kocakan??
    sebabnyeeee..dh tentu2 ular 2 agkt kpala die ke atas n sume kepala dok nganga mcm nk menyerang..xkn la dok keras mengkaku je kut kalo dh reaction 2 trnganga2..hihihihi

    lg 1,gamba die cntik sgt..seolah2 jurukamera lansung x cuak atau menggigil dgn binatang berbisa depan mata YANG kena pulak kepala lebih dr 1..x tau la pulak kalau jurukamera salu sgt tgk ular banyak kepala ni~hehehehe

    so,kesimpulannya...MUNGKIN jurukamera letakkan model ular ni siap2 dlm parit ni,pastu amik posisi yg sesuai,SNAP~ dah...jd la isu...hihihi

    ni pendapat Bard la yeee..
    walaumanabagaipun,walaubagaimanapun,walaupunbagaimana,walaupunmanabagai,..sesungguhnya ALLAH yg MAHA MENGETAHUI~

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.