Skip to main content

Makanan Tradisi Terpanjang di Dunia

Echilada sepanjang 70 meter
 Penduduk di Iztapalapa di sini memasak makanan tradisional Mexico, Enchilada sepanjang 70 meter dalam usaha mereka untuk mencatat rekod dunia.


Seorang pegawai Guinness World of Records, Ralph Hannah mengumumkan bahawa makanan seberat 1,426 kilogram itu telah berjaya mencipta rekod dunia.

Enchilada merupakan tepung yang dibalut dengan jagung, bawang putih, tomato hijau, avokado, keju, krim, cili serrano dan beberapa bahan lain.

"Dengan pengiktirafan rekod Guinness ini, kami menunjukkan kepada dunia bahawa Iztapalapa merupakan destinasi pelancongan peringkat tinggi," kata Setiausaha Pelancongan Bandar Raya Mexico, Alejandro Rojas.

sumber: kosmo

Comments

  1. Pasni kita buat nasi lemak terpanjang di dunia xD

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.