Skip to main content

Snippets (1)

Fakta-fakta dari Internet:


  • Manusia boleh merasa gula dalam cecair jika nisbah gula 1 dalam 200 bahagian air. Tetapi rama-rama melakukannya 1 dalam 300 000.

  • Menurut Institute of Development Studies di Susses, United Kingdom, menjelang 2020 lebih 8.5 juta penduduk Dunia Ketiga (termasuk Malaysia) akan mati kerana rokok.

  • Mereka yang tidur berdengkur menghadapi risiko diserang angin ahmar. Dengkuran menyebabkan kandungan oksigen daripada darah ke otak berkurangan. Begitu juga orang dewasa yang tidur malam lebih dari lapan jam, kemungkinan menerima padah yang sama.  • Nil di Afrika-sungai paling panjang di dunia dengan ukurannya 6650km diairi oleh dua sumber utama iaitu sungai-sungai dari kawasan tanah tinggi Ethiopia dan Tasik Victoria  • Gamat adalah hidupan laut yang lembut, badannya bergetah dan pergrakannya terlalu perlahan. Namun ia mempunyai daya tahan serangan musuh paling berkesan. Ketika merasa diancam, ia akan memutuskan ususnya serta-merta. Musuh merasa geli-geleman dengan usus berlendir dan melekit. Organ dalamannya itu akan tumbuh semula dalam tempoh singkat.

Comments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.