Skip to main content

Gambar Satelit Merakam Tempat Pembuangan Tayar Terbesar di Dunia!

Satu tayar kereta secara purata boleh melakukan perjalanan sekitar 30,000 kilometer sebelum ia perlu diganti. Tayar yang telah mencapai akhir hayat mereka biasanya akan dikitar semula. Tetapi di Kuwait, tayar-tayar lama dibuang ke dalam salah satu daripada tempat pembuangan sampah terbesar di muka bumi!


Kawasan dimaksudkan ialah Sulaibiya, yang terletak berhampiran dengan Kuwait CitySetiap tahun lubang bersaiz gergasi digali di padang pasir dan dipenuhi dengan tayar lamaDianggarkan sudah ada 7 juta tayar di kawasan ini. Bayangkan, betapa luasnya kawasan ini sehingga ia boleh dilihat dari angkasa lepas!
source: http://www.amusingplanet.com

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Ultraman dan Adik-Beradiknya Dari Masa ke Masa

Ultraman berasal dari Nebula M78. Ia adalah seorang pakar di Space University dan merupakan anggota Space Garrison. Dikisahkan pula, Ultraman turut mempunyai keluarga di planet itu. Ayahnya adalah direktor  Space Security Board dan ibunya adalah guru di sekolah Ultra.