Skip to main content

Rumah Tanpa Pemandangan? Inilah Yang Terjadi Bila Jiran Sebelah Buat Renovation Tanpa Kebenaran

Sebuah rumah berkembar dua tingkat yang diubah suai tanpa kebenaran dan tanpa persetujuan jirannya telah menyebabkan sebuah rumah keluarga hidup dalam kegelapan dan tanpa pemandangan. Ia juga telah menyusutkan nilai rumah itu sebanyak £ 100,000 (RM 460 000) di pasaran.


Helen Coughlan, 52, yang tinggal bersama suami, kedua-dua anak dan ibunya, melahirkan kebimbangan beliau tidak akan dapat menjual rumah tersebut pada masa hadapan.

Jirannya Tariq Ahmed, yang membuat pengubahsuaian rumah dengan dinding yang hanya berjarak 24 inci dari rumah 
Helen Coughlan di Woodford Bridge, utara timur London. Dia membuat pengubahsuaian besar besaran pada bahagian loteng rumah dan memasang dapur baru, yang mana telah menghalang semua cahaya semulajadi ke rumah jirannya.
source: dailymailComments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.