Skip to main content

Rumah Tanpa Pemandangan? Inilah Yang Terjadi Bila Jiran Sebelah Buat Renovation Tanpa Kebenaran

Sebuah rumah berkembar dua tingkat yang diubah suai tanpa kebenaran dan tanpa persetujuan jirannya telah menyebabkan sebuah rumah keluarga hidup dalam kegelapan dan tanpa pemandangan. Ia juga telah menyusutkan nilai rumah itu sebanyak £ 100,000 (RM 460 000) di pasaran.


Helen Coughlan, 52, yang tinggal bersama suami, kedua-dua anak dan ibunya, melahirkan kebimbangan beliau tidak akan dapat menjual rumah tersebut pada masa hadapan.

Jirannya Tariq Ahmed, yang membuat pengubahsuaian rumah dengan dinding yang hanya berjarak 24 inci dari rumah 
Helen Coughlan di Woodford Bridge, utara timur London. Dia membuat pengubahsuaian besar besaran pada bahagian loteng rumah dan memasang dapur baru, yang mana telah menghalang semua cahaya semulajadi ke rumah jirannya.
source: dailymailComments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.