Saturday, March 29, 2014

Fesyen Shila Amzah di China Dikritik dan Didakwa Menghina Islam? (Gambar & Video)





Jika gambar-gambar di bawah ini bukanlah sekadar ilusi optik, maka ia adalah amat mengecewakan. Dengan penampilan Shila Amzah yang kini sudah bertudung, adalah amat tidak elok dia berfesyen menggunakan skirt pendek atas paras lutut. Sekalipun sekiranya dia menggunakan legging/stokin berwarna kulit, ia tetap dikira tidak menepati ciri-ciri pakaian seorang wanita Muslim!







Anda boleh cek dalam video di bawah ini pada minit ke 33.15 untuk mendapatkan kepastian





Entri-Entri Berkaitan.....

13 comments:

  1. bapak dia yang tanggung dosa :(
    best la hang ND Lala oi

    ReplyDelete
  2. ya Allah dunia akhir zaman!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. ehhhh sy rase ni EDIT lahhh seriusly bcz ade tgk few performances kat YouTube ELOK je dress maxi terus n xde nssekerat2...c'mon seriously gi usha YouTube...Wallahualam klu performance ni sy xtgk plak k...btw i think this just another conspiracy from the China media lahhh.......kesian shila tetibe je.........so sad lorh......c'mon people!

    ReplyDelete
  4. Kesian dia...tak kan lah dia nk merosakkan imej dia sendiri dgn pakai tudung dgn skirt pendek.. Delete je lah gambar2 ni dr terus jd bahan fitnah...

    ReplyDelete
  5. Speechless, it seems true based on video kt atas tu. Melainkan ia di edit dgn niat utk mensabotage shila!

    ReplyDelete
  6. bodoh punye pompuan..boikot die ramai2..sumpah bodoh..kat mana otak ko pompuan oi.

    ReplyDelete
  7. mulai hari ni..kita boikot die ramai2..kempen boikot shila amzah. Ko memalukan agama tau tak..jgn mainkan agama..xkan la bodoh sgt smp tak boleh nk berfikir tentang ni semua..sekarang semua mbil mudah..buat sesuatu tak fikir,lpas tu bile orang ramai komplen..ko mintak maaf..habis cerita..aku x bole terima. baik ko duduk rumah je pompuan oi..dari ko merosakkan imej agama islam. Apa beza shila yg dlu dgn sekarang..sama je...ko mmg bodoh shila

    ReplyDelete
  8. Tak perlu nk tayang kaki ko..bkn cantik pon..baik bogel je trus dari buat camni..bangang..ND lala..jgn dok diam, amik tindakan sebagai bapa..ko xpayah jadi artis la,bodoh dari kambing.

    ReplyDelete
  9. kepala otak hang \! sape kutuk shila?meh sini aku lempang!Sial betul! tak payah kata dia mcm2 la sial! kau tuh bukan perfect sngt..celaka anjing barua! klo org tu edit mcm mana?x pasal2 kau dituduh memfitnah! kau tau ape hukum memfitnah?tau x?lain kali siasat dulu..jngn nk menuduh org sesuka hati tanpa siasat..ni tidak..nmpk je gambar org tu pakai mcm tu terus tuduh memalukan agama..padahal kau x tau gambar tu edit atau ape..zaman skang ni mcm2 boleh buat! edit la itu la ini laa...kau je bodoh x tau ape2..just tau kutuk dan menghina org..mcm ni la rakyat malaysia..tau menghina mengkeji memaki..klo dh tau dia buat salah..andai kata mmg betul dia pakai skirt..korang patot bg dia nasihat ke kt insta atau apa2..ni tidak maki hamun keluarnya! susah ckp ngan org yg tau nk cr kesilapan org ni..SEBELOM MENILAI ORG LAIN,MENILAI DIRI KITA TU SEBANYAK 1 JUTA KALI DULU! klo kau rasa kau perfect baru kau boleh ckp..tp bkn memaki...CAKAP!....

    ReplyDelete
  10. gambar edit ni...aku follow jer semua persembahan shila kt china... xder pun pakaian ni melainkan baju biru ni labuh mcm yg ct pakai.... bukan ker mak die yg tolong check baju die pakai...xkan laa mak die nak bg anak die pkai pelik2 kan... syaitan ni yg sebarkan fitnah ni.... orang china pun sokong si shila...ini orang sendiri nak burukkan kaum sendiri..sepatutnya bagi peluang untuk shila kenalkan malaysia pada dunia dengan bakat die..bukan tikam die dari belakang....kesian shila... semoga ALLAh berkati kehidupan shila....(sepatutnya tubuhkan akta buang negara jer dekat orang yg suka sebarkan fitnah ni....)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails