Skip to main content

Co-Pilot Pesawat MAS MH370 Pernah Bawa Masuk Wanita ke Kokpit Pesawat, Langgar Peraturan

Seorang CO -PILOT yang turut mengemudi penerbangan Malaysia Airlines MH370 yang kini dilaporkan hilang pernah menjemput pelancong Melbourne dan rakannya ke dalam kokpit pesawat di mana dia dilaporkan merokok, mengambil gambar dan melayan pasangan pelancong itu semasa penerbangan antarabangsa sebelumnya.


Dalam keadaan sekuriti yang membimbangkan, dia telah mendedahkan Fariq Abdul Hamid dan rakan sekerja beliau melanggar peraturan Syarikat Penerbangan Malaysia MAS apabila mereka menjemput penumpang Jonti Roos dan Jaan Maree untuk menyertai mereka dalam kabin untuk penerbangan satu jam dari Phuket ke Kuala Lumpur sebelum ini.


"Sepanjang keseluruhan penerbangan mereka bercakap dan melayani kami dan mereka sebenarnya merokok sepanjang penerbangan tersebut, yang mana saya fikir mereka tidak dibenarkan untuk berbuat demikian, " kata Roos .

"Pada satu ketika mereka meninggalkan tempat duduk mereka untuk bercakap dengan kami.

"Mereka sangat mesra dalam perbualan sehingga dia telah menarik tangan rakan-rakan saya dan sambil melihat telapak tangannya dan berkata 'your hand is very creased' . Bermaksud, anda seorang yang sangat kreatif dan mengulas mengenai pengilat kuku rakannya. "

Walaupun gambar mendedahkan salah laku kasar juruterbang itu, Roos berkata beliau tidak bimbang untuk keselamatan beliau.

"Saya berasa selamat. Saya tidak fikir ada satu contoh di mana saya berasa terancam atau saya merasakan bahawa mereka tidak tahu apa yang mereka lakukan , " katanya.

Sepanjang masa saya merasakan mereka sangat ramah. Saya merasakan mereka sangat cekap dalam apa yang mereka lakukan.

sumber

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.