Tuesday, March 11, 2014

Co-Pilot Pesawat MAS MH370 Pernah Bawa Masuk Wanita ke Kokpit Pesawat, Langgar Peraturan

Seorang CO -PILOT yang turut mengemudi penerbangan Malaysia Airlines MH370 yang kini dilaporkan hilang pernah menjemput pelancong Melbourne dan rakannya ke dalam kokpit pesawat di mana dia dilaporkan merokok, mengambil gambar dan melayan pasangan pelancong itu semasa penerbangan antarabangsa sebelumnya.


Dalam keadaan sekuriti yang membimbangkan, dia telah mendedahkan Fariq Abdul Hamid dan rakan sekerja beliau melanggar peraturan Syarikat Penerbangan Malaysia MAS apabila mereka menjemput penumpang Jonti Roos dan Jaan Maree untuk menyertai mereka dalam kabin untuk penerbangan satu jam dari Phuket ke Kuala Lumpur sebelum ini.


"Sepanjang keseluruhan penerbangan mereka bercakap dan melayani kami dan mereka sebenarnya merokok sepanjang penerbangan tersebut, yang mana saya fikir mereka tidak dibenarkan untuk berbuat demikian, " kata Roos .

"Pada satu ketika mereka meninggalkan tempat duduk mereka untuk bercakap dengan kami.

"Mereka sangat mesra dalam perbualan sehingga dia telah menarik tangan rakan-rakan saya dan sambil melihat telapak tangannya dan berkata 'your hand is very creased' . Bermaksud, anda seorang yang sangat kreatif dan mengulas mengenai pengilat kuku rakannya. "

Walaupun gambar mendedahkan salah laku kasar juruterbang itu, Roos berkata beliau tidak bimbang untuk keselamatan beliau.

"Saya berasa selamat. Saya tidak fikir ada satu contoh di mana saya berasa terancam atau saya merasakan bahawa mereka tidak tahu apa yang mereka lakukan , " katanya.

Sepanjang masa saya merasakan mereka sangat ramah. Saya merasakan mereka sangat cekap dalam apa yang mereka lakukan.

sumber

Entri-Entri Berkaitan.....

6 comments:

Related Posts with Thumbnails