Skip to main content

(GAMBAR) Perjuangan Rakyat Palestin Untuk Bersolat di Masjid Al-Aqsa

Ramadan di Palestin penuh dengan perjuangan. Seperti yang terlihat dalam foto-foto berikut.
Kaum Muslim Palestin terpaksa bersusah payah beratur panjang semata-mata untuk masuk ke Masjid Al Aqsa. Di masjid ini, kawalan oleh tentera Israel cukup ketat. Sambil memegang senjata, mereka memeriksa barang bawaan para wanita Palestin yang hendak solat di Al Aqsa.

Bayi Palestin tertidur keitka kaum muslimat Palestina berlumba-lumba melewati pos penjagaan untuk menuju ke Masjid Al Aqsa.Seorang lelaki tua menunggu sambil membaca tasbih ketika melewati pos kawalan. Beliau mahu menunaikan solat di Masjid Al Aqsa.Pos Kawalan Israel menuju Masjid Al AqsaKaum wanita Palestin susah berdesak-desakan melewati pos penjagaan Israel.Ramadhan di Palestin. Kaum wanita terpaksa bersusah payah untuk sekadar solat di Masjid Al Aqsa. Mereka melewati pemeriksaan dari pasukan Israel.

    
Comments

  1. Ya Allah kau hancurkanlah Yahudi laknatullah yang sentiasa menzalimi umat islam

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.