Skip to main content

Gadis Yang Tak Pernah Mencuci Mekap Selama 2 Tahun


Apa yang terjadi ketika seseorang mengenakan make-up terus menerus tanpa mencucinya selama 2 tahun?


Inilah yang terjadi kepada Bae-Dal-mi, seorang gadis berusia 20 tahun berasal dari Korea Selatan. "Saya ingin tampil sempurna bila-bila sahaja, bahkan saya tetap menggunakan make-up ketika tidur," ungkapnya.

Kebiasaan ini bermula ketika dirinya jatuh cinta dengan make-up pada usia 14 tahun. Semenjak itu, dari waktu ke waktu make-up yang digunakannya semakin tebal.

Dia mengatakan bahawa benda yang paling penting dalam hidupnya adalah cermin. "Saya selalu melihat ke dalam cermin dan membawanya setiap saat," ujarnya pada sebuah acara variety show di korea.


Meskipun dirinya termasuk cantik tanpa make-up, dia tetap berasa tidak puas dengan penampilannya "Saya ingin melakukan pembedahan plastik pada 10 tempat di tubuh," ungkapnya.

Ibunya yang putus asa atas perilaku Bae-Dal-mi menghubungi sebuah program televisyen di korea dan menceritakan kisah anaknya yang pelik itu. Ketika tampil di acara itulah seorang doktor kecantikan berjaya memujuk gadis ini untuk membersihkan make-upnya.
Dan setelah penelitian khas dilakukan, diketahui bahawa kulitnya berumur dua kali ganda berbanding umur gadis itu sekarang.


sumber: http://forum.viva.co.idComments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.