Skip to main content

Cool!! Restoran Dalam Air Sungai

Dengan suhu musim panas mencecah lebih 40 darjah Celsius, orang China sentiasa mencari cara-cara baru dan menyeronokkan untuk mendinginkan persekitaran. The River Cafe, di Chongqing, adalah restoren di mana penduduk tempatan dan pelancong dijemput untuk menanggalkan kasut mereka dan mengisi kerusi dalam air sungai yang sejuk.  
 

Kerana ia terlalu panas untuk menghidangkan makanan lazat mereka di dalam atau di bawah matahari, pengurus tempat yang popular ini telah membuat keputusan untuk mendirikan meja dan kerusi secara terus di atas air, di bawah naungan pokok-pokok. Restoran boleh menampung sehingga 300 orang pada satu-satu masa.
 sumber: http://www.odditycentral.com

Comments

  1. ok kreatif. haha. penyelesaian masalah panas secara mantap ni. xyah aircond. haha. jimaattt

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.