Skip to main content

Condom Challenge, Trend Terbaru Remaja di Amerika Syarikat

Betapa gila apa yang disebut sebagai Condom Challenge oleh remaja Amerika Syarikat. Bagaimana tidak, permainan yang boleh menyebabkan kematian ini malah menjadi trend disana. 


Condom Challenge adalah permainan di mana pelakunya menghisap kondom dari hidung dan mengeluarkannya melalui mulut. Disebabkan ia sudah menjadi viral di youtube, maka pihak youtube terpaksa menghapus video permainan gila ini. Namun, video-video permainan ini tetap sahaja beredar dan tersebar secara meluasSeperti kita ketahui, kondom diperbuat daripada latex dan amat berbahaya apabila tersangkut di kerongkong. Tambahan pula apabila hidung menghisap kondom terlalu cepat, kemungkinan kondom ini akan tersangkut di kerongkong. Akibatnya sangat mematikan kerana akan langsung menyumbat saluran pernafasan.


Benar-benar bodoh dan menjijikkan.


sumber: http://forum.viva.co.id

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.