Skip to main content

Aegyo Sal - Obsesi Gadis Korea Untuk Melakukan Eye Bags Pada Mata Mereka

Walaupun kebanyakan wanita Barat membelanjakan jumlah wang yang tidak masuk akal untuk menyembunyikan atau menghilangkan bengkak di bawah mata mereka (eye bag), wanita Korea menganggap eye bag sebagai simbol kecantikan dan sanggup untuk melakukan pelbagai prosedur kosmetik untuk mendapatkannya.


Aegyo Sal, iaitu trend pelik melakukan eye bag di Korea, tidak boleh dikelirukan dengan bengkakan mata yang gelap disebabkan oleh kekurangan tidur atau penuaan, yang mana bagi kebanyakan orang dianggap sebagai tidak menarik.  
Ciri-ciri bergaya merujuk tegas kepada keadaan bengkak sedikit lebih rendah mata-soket yang mempunyai tone warna yang sama dengan warna kulit. Berbeza dengan kepercayaan umum dan persepsi, wanita Korea percaya sedikit lemak di bawah mata membuatkan mereka kelihatan lebih comel dan lebih muda dengan mencerahkan mata. 


 source: http://www.odditycentral.com


Comments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.