Skip to main content

Aegyo Sal - Obsesi Gadis Korea Untuk Melakukan Eye Bags Pada Mata Mereka

Walaupun kebanyakan wanita Barat membelanjakan jumlah wang yang tidak masuk akal untuk menyembunyikan atau menghilangkan bengkak di bawah mata mereka (eye bag), wanita Korea menganggap eye bag sebagai simbol kecantikan dan sanggup untuk melakukan pelbagai prosedur kosmetik untuk mendapatkannya.


Aegyo Sal, iaitu trend pelik melakukan eye bag di Korea, tidak boleh dikelirukan dengan bengkakan mata yang gelap disebabkan oleh kekurangan tidur atau penuaan, yang mana bagi kebanyakan orang dianggap sebagai tidak menarik.  
Ciri-ciri bergaya merujuk tegas kepada keadaan bengkak sedikit lebih rendah mata-soket yang mempunyai tone warna yang sama dengan warna kulit. Berbeza dengan kepercayaan umum dan persepsi, wanita Korea percaya sedikit lemak di bawah mata membuatkan mereka kelihatan lebih comel dan lebih muda dengan mencerahkan mata. 


 source: http://www.odditycentral.com


Comments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.