Skip to main content

5 Penyakit Ini Boleh Disembuhkan Melalui Aktiviti Seks

Rupa-rupanya aktiviti seks juga boleh meredakan penyakit-penyakit tertentu yang biasa dideritai oleh manusia. Mengapa begitu? Ini kerana, ketika melakukan hubungan intim, anda dan pasangan menciptakan hawa panas yang berfungsi juga sebagai aspirin ataupun ubat tidur, juga sebagai pembakar kalori dalam tubuh, dan meningkatkan beberapa hormon untuk meredakan penyakit.


Berikut 5 penyakit yang boleh disembuhkan melalui hubungan seks:1. Flu/Demam

Seks dapat meningkatkan zat antibodi dalam tubuh, terutama jika dilakukan dua kali seminggu. Antibodi yang dihasilkan iaitu immunoglobulin A yang berfungsi mencegah virus flu dan infeksi pernafasan lain daripada menyerang tubuh Anda.2. Migrain

Hal ini berdasarkan hasil kajian oleh South Illinois School of Medicine, dengan sampel 52 orang pesakit migrain membuktikan bahawa setelah mengalami orgasme sebanyak 16 kali, dinyatakan migrain berkurang dan 8 orang sembuh dari penyakit ini.

Ketika melakukan hubungan intim, tubuh menghasilkan cairan endorphin yang berasal dari otak. Cairan ini menenangkan saraf otak tegang sehingga boleh mengurangi rasa sakit kepala akibat migrain.3. Insomnia

Mereka yang menderita insomnia sebaiknya melakukan hubungan seks dengan pasangan sebelum tidur. Ketika seks berlangsung, hormon oxytocin akan dilepaskan oleh tubuh dan menyebabkan anda rasa mengantuk. Hormon ini lebih banyak dihasilkan oleh wanita berbanding lelaki.4. Sakit Perut

Bagi wanita, sakit perut akibat datang bulan sangatlah mengganggu aktiviti. Untuk meredakannya anda boleh lakukannya dengan seks. Hal ini kerana pada saat orgasme berlangsung otot uterin mengeluarkan sejenis bahan kimia yang boleh meredakan rasa sakit akibat datang bulan.5. Depression

Depresi atau adalah tekanan emosi luar biasa yang menyebabkan penderitanya selalu cemas dan risau. Untuk menghilangkan depresi tidak perlu dengan ubat anti-depresi, sebaliknya cukup dengan melakukan seks bersama pasangan. Menurut seorang ahli psikologi (profesor) di University of Virginia, menjelaskan, seks dapat menghasilkan hormon oxytocin, endorphin dan lainnya yang menyenangkan yang boleh meningkatkan mood baik, dan sebagai anti-depresi semulajadi dari tubuh.


sumber: http://forum.viva.co.id

Comments

  1. Tapi kalau berhubungan intim sedang datang bulan itu haram dilakukan dalam islam.

    ReplyDelete
  2. Saya baru tau ternyata penyakit flu/demam boleh disembuhkan melalui hubungan seks

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.