Skip to main content

Spa Minyak Mentah di Azerbaijian

Lazimnya, di sesebuah spa yang terkenal, mereka akan menggunakan kaedah-kaedah seperti menggunakan bunga, mandian susu, urutan badan dan lain-lain lagi yang mampu memberikan keselesaan dan kelegaan pada tubuh badan..Namun, di sebuah klinik di Naftalan, 160 batu dari Baku, ibu negara Azerbaijan, telah mengamalkan kaedah terapi yang menggunakan minyak mentah..menarik bukan


Para doktor mengesahkan yang mandian minyak mentah ini mampu mengubati penyakit dalam 100 keadaan yang berbeza.

Dalam proses mandian minyak mentah ini, pelanggan dikehendaki berendam di dalam takungan minyak mentah sebanyak 35 gelen ini pada suhu 40 darjah Celcius. Ramai yang mengatakan suhu minyak yang panas dan hangat mampu menenangkan sendi-sendi badan.


Walaubagaimana pun, seseorang pelanggan tidak boleh berendam lebih daripada 10 minit bagi setiap sesi berikutan kandungan minyak mentah yang mempunyai hampir 50% kandungan naphthalene yang disifatkan oleh pihak EU sebagai berbahaya kepada tubuh badan manusia.

Namun, para doktor di sini mendakwa ramai pelanggan telah mendapatkan rawatan di sini semenjak setahun yang lalu dan tiada antara mereka yang mengalami sebarang komplikasi berkaitan mandian minyak mentah tersebut. Namun, demi langkah berjaga-jaga, had masa mandian tidak melebihi 10 minit itu tetap dikuatkuasakan.

sumber: http://drysheet.blogspot.com

Comments

  1. adoilah. minyak mentah pulak... agk skeptic sikit pasal mende2 cmni..

    ReplyDelete
  2. gak jijik apa yah pakai minyak yang hitam begitu ??

    ReplyDelete
  3. bagus juga tuh bisa coba kalo bnr bisa menghilangkan penyakit

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.