Skip to main content

Lelaki Berpakaian Pink Adalah Lelaki Yang Berkeyakinan Diri Paling Tinggi

Survey membuktikan lelaki yang kerap mengenakan kemeja berwarna pink atau merah jambu ke tempat kerja memiliki keyakinan diri yang tinggi dan mempunyai pendapatan yang lebih banyak. 


Dalam survey yang dilakukan oleh Cotton USA ini disebutkan bahawa lelaki yang gemar berkemeja merah jambu memiliki pendapatan sebesar 1600 dolar AS (sekitar RM 4800) sebulan dibandingkan dengan lelaki yang memakai kemeja berwarna lain.

Disebutkan pula, para lelaki tersebut adalah golongan berpendidikan, mesra alam, dan sering menggunakan pengangkutan awam. Survey juga menunjukkan, mereka berasa lebih menarik ketika mengenakan kemeja berwarna pink.

"Pink adalah warna yang menjadi trend dikalangan lelaki hari ini. Hal ini juga membuktikan lelaki zaman sekarang tidak takut bereksperimen dengan kemeja berwarna terang," ujar Stephanie Thiers-Ratcliffe international marketing manager, Cotton USA.

Bagaimana dengan warna lainnya? Survey ini juga mengungkapkan lelaki yang mengenakan kemeja berwarna ungu ke tempat kerja cenderung terlibat "cinta lokasi" dengan rakan di tempat kerjanya.

Sementara itu, lelaki berkemeja putih cenderung menepati waktu. Lain halnya dengan lelaki berkemeja hijau yang memiliki kebiasaan buruk iaitu sering terlambat.


 sumber: dailymail

Comments

  1. kelakar pulak baca hasil survei ni...mcm ini pun ada ke?

    ReplyDelete
  2. gay je pkai bju pink.geli aku kikikikiki

    ReplyDelete
  3. boleh banyak keunggulan,tapi dalam raga biasanya ada kelemahan

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Gaji CEO-CEO Dan Orang Pangkat Besar di Malaysia

PEMIMPIN TERTINGGI


Berdasarkan laporan tahun yang dikeluarkan lewat tahun 2009, berikut nilai gaji pemimpin-pemimpin tertinggi Malaysia:

    Gaji Perdana Menteri – RM 22,826.65 sebulan    Gaji Timbalan Perdana Menteri – RM 18,168.15 sebulan    Gaji Menteri-Menteri Kabinet – RM 14,907.20 sebulan.    Gaji Timbalan Menteri-Menteri – RM 10,847.65 sebulan