Friday, June 28, 2013

Lelaki Berpakaian Pink Adalah Lelaki Yang Berkeyakinan Diri Paling Tinggi

Survey membuktikan lelaki yang kerap mengenakan kemeja berwarna pink atau merah jambu ke tempat kerja memiliki keyakinan diri yang tinggi dan mempunyai pendapatan yang lebih banyak. 


Dalam survey yang dilakukan oleh Cotton USA ini disebutkan bahawa lelaki yang gemar berkemeja merah jambu memiliki pendapatan sebesar 1600 dolar AS (sekitar RM 4800) sebulan dibandingkan dengan lelaki yang memakai kemeja berwarna lain.

Disebutkan pula, para lelaki tersebut adalah golongan berpendidikan, mesra alam, dan sering menggunakan pengangkutan awam. Survey juga menunjukkan, mereka berasa lebih menarik ketika mengenakan kemeja berwarna pink.

"Pink adalah warna yang menjadi trend dikalangan lelaki hari ini. Hal ini juga membuktikan lelaki zaman sekarang tidak takut bereksperimen dengan kemeja berwarna terang," ujar Stephanie Thiers-Ratcliffe international marketing manager, Cotton USA.

Bagaimana dengan warna lainnya? Survey ini juga mengungkapkan lelaki yang mengenakan kemeja berwarna ungu ke tempat kerja cenderung terlibat "cinta lokasi" dengan rakan di tempat kerjanya.

Sementara itu, lelaki berkemeja putih cenderung menepati waktu. Lain halnya dengan lelaki berkemeja hijau yang memiliki kebiasaan buruk iaitu sering terlambat.


 sumber: dailymail

Entri-Entri Berkaitan.....

5 comments:

  1. kelakar pulak baca hasil survei ni...mcm ini pun ada ke?

    ReplyDelete
  2. gay je pkai bju pink.geli aku kikikikiki

    ReplyDelete
  3. boleh banyak keunggulan,tapi dalam raga biasanya ada kelemahan

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails