Skip to main content

Kanak-Kanak 11 Tahun Jadi Ayah Kerana Hamilkan Ibu Rakannya Sendiri

Seorang kanak-kanak lelaki berusia 11 tahun dilaporkan menjadi ayah setelah menghamili ibu rakannya sendiri yang sudah berusia 36 tahun. 


Kanak-kanak berasal dari New Zealand ini tidak pernah menyangka aktiviti seksualnya dengan ibu kepada rakannya itu boleh menyebabkan kehamilan. Kes kanak-kanak 11 tahun 'menghamilkan' suri rumah tangga ini berujung pada perubahan Undang Undang anti pemerkosaan yang wujud di New Zealand ketika ini.

Dalam kes ini, kanak-kanak tersebut tidak bersalah kerana dia tidak melakukan paksaan terhadap si wanita untuk melakukan hubungan seks. Hubungan seks antara kanak-kanak dan ibu temannya ini terjadi ketika kanak-kanak tersebut diajak pesta minum arak di rumahnya yang berlanjut pada hubungan seks.

Kini kanak-kanak itu dan bayinya berada dalam pengawasan pihak berwajib. Menteri Kehakiman, Judith Collins mengatakan undang-undang anti pemerkosaan di negara itu tidak dapat digunakan untuk mendakwa wanita melakukan pemerkosaan. Walaupun sebenarnya yang melakukan pemerkosaan adalah wanita.

Sebagai Info, perogol di New Zealand akan dihukum penjara selama 20 tahun.


sumber: http://au.news.yahoo.com

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.