Tuesday, June 25, 2013

Kanak-Kanak 11 Tahun Jadi Ayah Kerana Hamilkan Ibu Rakannya Sendiri

Seorang kanak-kanak lelaki berusia 11 tahun dilaporkan menjadi ayah setelah menghamili ibu rakannya sendiri yang sudah berusia 36 tahun. 


Kanak-kanak berasal dari New Zealand ini tidak pernah menyangka aktiviti seksualnya dengan ibu kepada rakannya itu boleh menyebabkan kehamilan. Kes kanak-kanak 11 tahun 'menghamilkan' suri rumah tangga ini berujung pada perubahan Undang Undang anti pemerkosaan yang wujud di New Zealand ketika ini.

Dalam kes ini, kanak-kanak tersebut tidak bersalah kerana dia tidak melakukan paksaan terhadap si wanita untuk melakukan hubungan seks. Hubungan seks antara kanak-kanak dan ibu temannya ini terjadi ketika kanak-kanak tersebut diajak pesta minum arak di rumahnya yang berlanjut pada hubungan seks.

Kini kanak-kanak itu dan bayinya berada dalam pengawasan pihak berwajib. Menteri Kehakiman, Judith Collins mengatakan undang-undang anti pemerkosaan di negara itu tidak dapat digunakan untuk mendakwa wanita melakukan pemerkosaan. Walaupun sebenarnya yang melakukan pemerkosaan adalah wanita.

Sebagai Info, perogol di New Zealand akan dihukum penjara selama 20 tahun.


sumber: http://au.news.yahoo.com

Entri-Entri Berkaitan.....

2 comments:

Related Posts with Thumbnails