Skip to main content

(Gambar) Tembok Besar China PALSU Untuk Menipu Pelancong

Alhamdulillah, selamat kembali ke Malaysia setelah seminggu lebih Encik Billy bercuti di Beijing, China. Selama itu jugalah Billy Info tak berupdate dan Encik Billy minta maaf banyak-banyak since ramai yang bertanya tetapi tak dapat nak reply. Ok, selama di Beijing sempatlah juga Encik Billy melawat tembok besar China di pintu Badaling Great Wall. View dari sini memang superb dan menakjubkan.


Selama di sana juga, Encik Billy dapat tahu terdapat fake great wall yang dibina bagi mengelirukan pelancong. Berhati-hatilah jika ada yang menawarkan pakej tour terlalu murah, mungkin anda akan dibawa ke tembok besar palsu ini!

Ia dikenali sebagai Shanzhai Great Wall, terletak di Chengdu. Tembok Besar palsu (juga dikenali sebagai "mini", "replika",  dan "Jin Long," Great Wall) telah dibina pada tahun 2002 dan kelihatan seperti tembok besar sebenar.

source: http://www.chinahearsay.com


 

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.