Skip to main content

10 Foto Berwarna Pertama Di Dunia

Foto Biara Svetlitsa Island, Saint Nihil Stolbenskii Biara, Tasik Seliger Tahun 1910 oleh Sergei Mikhailovich ProkudinKereta Api Trans-Siberia di atas Sungai Kama berdekatan Perm, Pergunungan Daerah Ural tahun 1910 oleh Sergei Mikhailovich Prokudin-Gorskii


 Kilang tekstil katun interior di Tashkent antara tahun 1905 dan 1915 Sergei Mikhailovich Prokudin-Gorskii


Petani wanita, zaman Kekaisaran Rusia yang sedang menawarkan buah berry di daerah perdesaan di sepanjang Sungai Sheksna, berdekatan kota Kirillov, foto diambil tahun 1909


 Salah satu sisi dari Altar Dmitrievskii Katedral, Vladimir tahun 1911


 Lelaki yang duduk di ambang pintu yurt di latar depan, antara 1905 dan 1915


Isfandiyar, Khan dari protektorat Khorezm Rusia, antara tahun 1910 dan 1915.


 Bashkir switchman, tahun 1910


Lelaki dan unta penuh dengan barang bawaannya antara 1905 dan 1915


 Fotografer bergambar dengan dua orang lain, 1915.


sumber: http://www.blogapaaja.com

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.