Skip to main content

10 Bandaraya Dengan Bayaran Parking Termahal di Dunia

Berikut 10 Bandaraya dengan tarif parking termahal di dunia:


1. London
Tarif parking: RM 2700 sebulan
2. Hong Kong 
Tarif parking: RM 2111 sebulan 3. Tokyo
Tarif parking: RM 1855 sebulan4. Rome
Tarif parking: RM 1730 sebulan5. Zurich
Tarif parking: RM 1711 sebulan6. Sydney
Tarif parking: RM 1660 sebulan7. Perth
Tarif parking: RM 1600 sebulan8. Brussel
Tarif parking: RM 1535 sebulan9. New York
Tarif parking: RM 1500 sebulan10. Copenhagen
 Tarif parking: RM 1470 sebulan

sumber: http://apakabardunia.up2det.com/Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.