Skip to main content

8 Daripada 10 Telefon Android Paling Banyak Digunakan di Dunia Adalah Keluaran Samsung


Ia tidak menjadi rahsia lagi bahawa Samsung mendominasi pasaran Android, tetapi margin kedudukannya mungkin agak mengejutkan bagi sesetengah pihak. Menurut laporan dari  firma analisis telefon bimbit Localytics, syarikat dari Korea Selatan itu mendominasi 8 daripada 10 teratas dalam penggunaan peranti Android .
 Seperti dijangkakan, flagship terbaru Samsung Galaxy S III dan model terdahulu Galaxy S II adalah senjata utama, secara gabungan mendominasi sebanyak 17.4% pasaran. Tidak ketinggalan model pertengahan Galaxy Ace jauh ditempat ketiga dengan 3% penguasaan, diikuti oleh phablets Note dan Note II dengan masing-masing 2.6% dan 2%.

Model Amazon Kindle Fire pula (bukan keluaran Samsung) berada dalam senarai dengan 1.7% daripada pengguna Android. Diikuti oleh tablet Galaxy Tab 2 7.0 dengan 1.4% daripada peranti Android. Telefon pintar lain dalam senarai adalah Galaxy Y, Droid RAZR (keluaran Motorola) dan 4G Epic.

Menurut laporan itu, Samsung menguasai 47% daripada jumlah bahagian pasaran Android.


sumber: gsmarena

Comments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.