Skip to main content

Kerjaya Penguji Lipstik Pada Zaman Dahulu

Gincu ataupun Lipstik merupakan salah satu alat kosmetik wanita yang popular di serata dunia. Semenjak mula-mula ia diperkenalkan, lipstik berjaya menarik minat ramai wanita untuk menggunakannya terutamanya untuk menarik perhatian kaum lelaki.Namun, tak semua orang tahu bahawa kerjaya sebagai penguji lipstik juga sudah mula wujud ketika itu.
 

Sekumpulan penguji ginju yang terdiri daripada sukarelawan wanita telah ditugaskan bagi menguji produk lipstik yang baru dikeluarkan. Caranya mudah, mereka hanya perlu mengenakan gincu tersebut dan dikehendaki mencium seorang sukarelawan lelaki yang bertuah. Jika 'cetakan' ciuman jelas kelihatan, maka produk gincu itu dikatakan berjaya.   sumber: http://drysheet.blogspot.com


Comments

  1. heh? haha~ considered berjaya if ada cetakan lipstick disitu? x tahu~~~ pn~~~~ haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.