Skip to main content

Apa Yang Israel Takutkan Pada Islam?






Ketika Rombongan Syeikh Maulana Tariq Jamil Selesai Menunaikan Solat Subuh di Salah Satu Masjid Dekat Perbatasan (Al Hudud), tiba-tiba seorang tentera Israel dari luar melihat ke arah dalam Masjid


Setelah melihat sebentar, lalu Tentera Israel itu langsung pergi ,.

Maka Syaikh Maulan Tariq Jamil menghampiri  tentera Israel itu dan bertanya ;

,-Apa Yang Dia Tadi Lakukan-,

"Saya hanya ingin melihat berapa jumlah orang Islam yang hadir Solat Subuh di Masjid..”~Kata Tentera Israel Itu~„

Syaikh Maulana Tariq Jamil dengan hairan bertanya ,
"Kenapa ?"

Tentera Israel pun menjawab, :
Di dalam Kitab Kami (Kitab Taurat)  ada tertulis.’
“Jika di seluruh dunia jumlah Orang Islam yang hadir untuk Solat Subuh berjama’ah di Masjid adalah sama banyak dengan jumlah Jama’ah Solat Jumaat, maka, saat itu Israel akan hancur"

“~Tetapi ketika tadi saya lihat di Masjid jumlah Orang Islam yang datang untuk Solat Subuh berjama’ah masih sedikit, maka, hati saya tenang, kerana Umat Islam pasti tidak akan dapat mengalahkan Kami”-

Wallahua'lam bissowab.

sumber: www.zilzaal.blogspot.com/


Comments

  1. kita kena latih and tarik balik semua utk solat di masjid. jadikan masjid tu center of everything, instead of jadikan balai raya dan dewan org ramai sbgai tempat berkumpul.
    masa zaman nabi semua benda tu terkumpul dan semua org suka pergi masjid, ada aura yg menarik kita pergi masjid, dah biasa pergi masjid. all those factors jadikan kita ringan nk pegi masjid n solat disana...


    jom pergi masjid. :)

    ReplyDelete
  2. keluarlah khuruj bersama jemaah tabligh...masyallah umat ini pasti akan kembali solat berjemaah 5 waktu di masjid...

    ReplyDelete
  3. dasar yahudi,, sedikit atau banyaknya orang yang salat tidak akan mengubah apapun pasti kalian akan kalah bangsa yahudi

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.