Skip to main content

Ini Terowong Cinta

Dikenali sebagai 'Tunnel of Love' oleh penduduk tempatan di Klevaen, Ukrain, laluan ini merupakan laluan keretapi yang masih berfungsi sehingga kini.Fakta Ringkas:
  • Laluan keretapi yang cantik ini secara semulajadinya dilitupi oleh tumbuhan-tumbuhan menghijau sehingga membentuk sebuah terowong.
  • Ia mempunyai panjang sehingga 3 km, bermula dari stesen keretapi Klevan.
  • Dikatakan sehingga kini keretapi masih melalui landasan ini setiap hari, membawa kayu ke sebuah kilang kayu berdekatan. 
  • Klevan terletak 25 km di barat daya bandar Rivne. Ia merupakan sebahagian daripada Poland ketika perang dunia pertama. Kini ia menjadi wilayah Ukrain.

Lagi gambar-gambar menarik:

source: http://www.amusingplanet.com

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.