Skip to main content

Gambar Terkini Pembinaan Legoland Malaysia Theme Park (30 gambar)





Hanya tinggal 2 bulan sahaja lagi, pembukaan taman tema yang paling ditunggu-tunggu di Malaysia akan membuka tirainya. Legoland Malaysia, yang juga merupakan taman tema pertama seumpamanya di Asia kini 75 peratus siap dan bakal membuka pintunya kepada orang ramai secara rasmi pada 15 September tahun ini. Jom kita lihat update terkini status pembinaan di Legoland Malaysia...































sumber: http://www.utusan.com.my, http://www.thethemeparkguy.com, http://passage2johorbahru.blogspot.com, http://www.constructionweekonline.com, www.skyscrapercity.com, http://www.rasamewah.com


Comments

  1. Rasa macam tak sabar nak merasmikan...hahahahah

    ReplyDelete
  2. luas giler..cukup ke seharian nk main semua nie..

    ReplyDelete
  3. hari pembukaan = my birthday...uhuu...best tu ;)

    ReplyDelete
  4. Hi... kenapa tiada credit diberikan kepada 2 gambar dari blog kami ... publish pada 12/2011
    refer url di bawah
    http://www.rasamewah.com/2011/12/catering-legoland-nusajaya-malaysia.html

    ReplyDelete
  5. assalam,

    saya dah letakkan kredit untuk rasamewah.com

    kemungkinan gambar2 ini juga digunakan oleh laman2 web lain dan sy ambil direct dari situ

    TQ

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.