Skip to main content

Uniknya Lukisan Daripada Ratusan Ribu Semut Mati


Seorang pelukis, Chris Trueman, dari Claremont, California, telah melukis sebuah lukisan yang unik dengan menggunakan 200,000 semut mati berbanding menggunakan cat biasa.


Lukisan yang dinamakan “Self Portrait With Gun” itu sebenarnya adalah gambar adik Chris Trueman sendiri, berpakaian sebagai seorang koboi, memegang senapang ayahnya.


Dari jauh karya seni luar biasa ini lebih kelihatan sepeti sebuah foto lama yang telah menguning, tetapi jika dilihat secara dekat, anda akan menyedari ia sebenarnya sebuah lukisan yang dibuat daripada susunan ratusan ribu semut.sumber: http://absoluterevo.wordpress.com

Comments

  1. wih sangat bagus sekali unik pasti bernilai tinggi tuh lukisannya

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.