Skip to main content

Oil Stone City di Russia, Kota Terapung di Tengah Laut

Bandar oil stone ini terbentuk di awal 1940-1950an, kerana kesan perang dunia ke-2 yang pada ketika itu sangat memerlukan sumber tenaga yang banyak (minyak).


Panjang keseluruhan jalan raya di bandar tersebut apabila digabungkan mencapai jumlah panjang 350 km (200 mil). Di sini juga terdapat sekolah, air pancut, pusat-pusat membeli belah, serta padang bola sepak berumput untuk kanak-kanak bermain bola.

Bandar ini dihuni lebih dari 2000 orang, dan jarak antara bandar ini ke daratan adalah sejauh 42km. Dan masyarakat di bandar ini terlihat bahagia hidup di kota yangg mengapung di tengah-tengah laut ini.
sumber: www.kaskus.us

Comments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.