Ianya simple dan mudah untuk dibuat, sesuai untuk dijadikan hantaran perkahwinan atau hiasan untuk makanan pengantin, malah tak mustahil jika dibuat secara komersial, boleh dijual di pasar-pasar malam menggantikan potato spring.
Cara-Caranya:
1. Potong ubi kentang secara nipis seperti di bawah
2. Gulungkan hirisan kentang seperti di bawah
3. Gunakan lidi untuk memastikan gulungan di atas tidak terlerai.
4. Ulangi proses di atas sehingga bentuk kelopak ros menjadi seperti di bawah
5. Goreng dengan minyak
6. Sedia dihidang, dihias dan dimakan!
sumber: http://junairah.blogspot.com
bapak rajinnya buat rose.kalau rara makan trus je.
ReplyDeleteok sedap, pehh
ReplyDeletedah la tengah lapa.tgk entry pasal mknn pulak tu.haha :D
ReplyDeletewahhhhhhh. kretipnya. cantik cantik.
ReplyDeletememang ada semangat nak makan lau cmtu...bagi kat orang pon nampak sweet je..
ReplyDelete