Skip to main content

Tak Boleh Henti Ketawa Lepas Bedah Otak

Seorang kanak-kanak, Enna Stephens tidak boleh berhenti ketawa selepas menjalani satu pembedahan otak untuk membuang ketumbuhan. Kini, apa saja yang kelihatan aneh akan menyebabkan dia ketawa.


Ibu bapanya sebelum ini diberi amaran pembedahan itu akan menyebabkan Enna murung atau sentiasa marah memandangkan pesakit sepertinya sering mengalami perubahan personaliti jangka pendek.


Tetapi dalam kes Enna, dia sentiasa ketawa.

Ibunya, Vana, 40, berkata: “Enna akan ketawa selama 15 minit pada satu masa, sepanjang hari. Ketika dia sedar selepas pembedahan, dia ketawa.


“Pernah neneknya memegang pisang seperti telefon untuk membuatnya dia ketawa. Dia ketawa tidak berhenti. Sungguh seronok mendengar dia ketawa selepas melihat derita yang dilalui selama ini.

“Apabila dia mula ketawa, kami juga ketawa. Ia seperti berjangkit dan menjadi satu cara terbaik untuk meluahkan emosi kami.” Vana, anggota polis, berkata: “Dia masih ketawa dan apabila ia bermula, sukar baginya untuk berhenti.”sumber: hmetro, dailymail.co.uk

Comments

  1. ada kelebihan utk dia bila dpt gelak mcm tu.

    ReplyDelete
  2. comel budak nya..harap tak ketawa dlm tidur..seram pulak jadi nya

    ReplyDelete
  3. lepas banyak gelak..mesti dia menangis pulak lepas tu..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.