Skip to main content

(GAMBAR) Solat Jumaat di Kazakhstan





Betapa indah dan mudahnya Islam, tak kira di mana jua sekalipun, panas atau sejuk, ia bukanlah penghalang untuk umatnya menunaikan kewajipan mereka.





Comments

  1. bagus ye bdk tu ye. tak mcm kat malaysia ni. bdk2 ye xreti dduk diam.

    ReplyDelete
  2. ya allah bagusnye orang islam kt sane walaupun dlm keadaan sejuk tpi masih solat jumaat tpi klu kt negara malaysia masjid sentiasa dlm keadaan selesa kadand2 siap ade aircond but still some of them didn't go for solat Jumaat....

    ReplyDelete
  3. saya pernah saksikan sendiri solat jumaat di masjid india,kl masa hujan lebat.sebak rasa hati tgk makmum sembahyang dalam hujan.sujud tu muka dalam air.pekedai2 yg perempuan ada yg tolong payungkan mereka.terkesan kat hati ni sebab mereka tgh menunaikan kewajipan.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.