Wednesday, November 23, 2011

Sarung Bantal Dengan Lampu LED Yang Cool Bangat!





Luminube adalah sarung bantal dengan lampu LED bersepadu yang memberi cahaya tambahan kepada anda untuk membaca, memudahkan anda untuk tidur, atau bahkan bangun dari tidur dengan fungsi penggera (alarm) yang boleh dikawal oleh telefon pintar seperti iPhone. Fungsi ini sudah tentu amat berguna bagi anda yang sangat liat dan susah untuk bangun tidur.


Sarung bantal canggih ini direka oleh seorang pereka Jepun, iaitu Tanakori Matsukobo dan telah memenangi anugerah James Dyson Award. 

Anugerah James Dyson adalah anugerah reka bentuk antarabangsa yang meraikan, menggalakkan dan memberi inspirasi kepada jurutera reka bentuk
generasi akan datang. Ia dikendalikan oleh Yayasan James Dyson, badan amal James Dyson, sebagai sebahagian daripada misi untuk memberi inspirasi kepada golongan muda tentang reka bentuk kejuruteraan.





sumber: http://www.yankodesign.com/




Entri-Entri Berkaitan.....

3 comments:

  1. x bahaya ke guna bantal tu?

    setahu saya lampu yang mengeluarkan cahaya tu berbahaya dan boleh memudaratkan individu tu sendiri. lebih2 lagi d'gunakan berjam2 lama ye.

    nilon cahaya tu kan bahaya. x skg ia memudaratkan pd jangka yg pjg hayat

    ReplyDelete
  2. based on komen ko la,nampak sangat ko ni bukan engineering student,ko ingat engineer suke hati reka je ke?bodoh.bab safety tu dorg dah consider awal2.ko igt senang ke nak menang award?bodoh nye lar

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails