Thursday, November 24, 2011

Koleksi Jam Tangan Yang Harganya Lebih Mahal Daripada Kereta Ferrari





Sanggupkah anda menghabiskan jutaan ringgit (itupun jika anda adlh jutawan/billionaire la) hanya untuk seutas jam tangan? Apatah lagi jika harganya lebih mahal daripada sebijik kereta Ferrari?

Berikut adalah koleksi jam-jam tangan termahal untuk tatapan anda. Ia mahal disebabkan oleh bebrapa faktor antaranya ketepatan, kerumitan proses pembuatan, nilai sejarah/estetika dan materialnya (emas, berlian, dll)...


The Patek Caliber 89 – RM15 360000


Split Seconds Patek Philippe Reference 1436 – RM 642000


Patek Philippe Ref 5016P – RM2286000


The Breguet Marie Antoinette – RM XX,000,000


Jaeger-LeCoultre Gyrotourbillon 1 – RM 1200000


Rolex Submariner – RM 702000


Vacheron Tour de l’Ile – RM 3750000


AP Royal Oak Grande Complication – RM 1680000


 Richard Mille Tourbillon – RM 1575000


 Ulysse Nardin Triplejack Minute Repeater – RM 1020000


source: http://arenaphoto.blogspot.com



Entri-Entri Berkaitan.....

6 comments:

  1. jam yg ke 8 by richard tu cantikkk ohhhhh.

    and mahal sgt la billy =.='

    ReplyDelete
  2. x minat rr jam mcm tu..bagi percuma pun aku tak nak..err,mungkin nak kot...lepastu aku jual..

    ReplyDelete
  3. byk2 jam d'atas suke sgt jam rolex. dr dulu minat sgt tapi x mampu... :(

    ReplyDelete
  4. seriously first time nampak jam semahal ini di star hill gallery @ bukit bintang tahun 2009. harga satu jam dah boleh beli banglow 12 juta! perghh!! tak tahu lah kenapa mahal sangat. apa la yg dapat.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails