Skip to main content

ChatON Adalah Jawapan Samsung Kepada iMessage Ciptaan Apple

Samsung adalah pemain baru dalam perkhdimatan mesej melalui internet dengan pengenalan khidmat pesanan ChatON.


Syarikat lain seperti Apple dan RIM telah membangunkan perkhidmatan jenis ini sebelum ini; biasanya, ia membenarkan mesej teks, video dan gambar antara peranti yang serasi. RIM menawarkan BlackBerry Messenger dan IOS 5 oleh Apple akan menawarkan iMessage, kedua-dua dengan set ciri-ciri yang serupa tetapi antara muka yang berbeza.  


Namun, mereka tidak menyokong apa-apa peranti yang dibuat oleh pengeluar lain, membuatkan mustahil bagi pengguna Blackberry Messenger untuk berkomunikasi dengan pengguna iPhone atau Android, sebagai contoh.ChatON dari Samsung, sebaliknya, akan bekerja dengan platform telefon pintar utama yang ada, termasuk IOS, Android, Blackberry OS serta platform milik Samsung sendiri iaitu Bada OS. ChatON akan membenarkan pengguna menghantar mesej antara satu sama lain tidak kira platform apa yang mereka gunakan, selagi mana kenalan mereka berada dalam sistem itu.

 

Saksikan video demo di bawah:Comments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.