Tuesday, August 23, 2011

Senarai Gaji Presiden dan Pemimpin Dunia Pada 2011




Berikut ialah senarai gaji pemimpin negara di dunia pada  2011 yang dihimpun dari www.presidensby.info, Financial Times, Washington Post dan BBC:


Berapa pula gaji Perdana Menteri Malaysia? 

Mengikut sumber, pendapatan Datuk Seri Najib adalah sekitar RM 30,000 sebulan atau RM 360,000 ($120, 000) setahun. Itu sudah tentu belum termasuk pelbagai elaun lain bukan?


sumber: http://fakta-dan-unik.blogspot.com/, http://wahw33d.blogspot.com


Entri-Entri Berkaitan.....

9 comments:

  1. pergh...banyak tu.. sebulan RM30 000
    setahun? 4 tahun?

    ReplyDelete
  2. Tak jelas la negara first tu... Kenya ka

    ReplyDelete
  3. der.gaji manager pun da rm30k.xkn la dato najid 30k je..

    ReplyDelete
  4. kalu aku jd PM, aku nk gj rm3k sudah. so sokonglah lah aku

    ReplyDelete
  5. dh PM,mesti la gaji mahal meyh...

    p/s : ermm..Israel tu negara ke...yeawww!!!

    ReplyDelete
  6. gaji pm n menteri2 xla tinggi mana,xbesar pun. tapi apa guna gaji rendah kalau banyak masuk poket sorok2 kan. better mcm singapore,gaji juta at least tak amik rasuah sangat.negara naik..malaysia nie cakap ja menteri2 konon tak nak gaji tinggi tapi "gaji" sampingan sangat la banyak.

    ReplyDelete
  7. sokong la awak kata anonymous pd okt. 20, 2011 jam 3.17pm t...

    ReplyDelete
  8. rosmah gaji berapa? hahahahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails